Laatste trends op het gebied van wooninrichting

Laatste trends op het gebied van wooninrichting

Laatste trends op het gebied van wooninrichting

Ga je graag mee met de tijd en wil je jouw wooninrichting een nieuwe boost geven? Dan is dit artikel zeker iets voor jou! We bespreken hier de laatste trends op het gebied van wonen. Verschillende trends van vorig jaar zul je zien terugkomen, maar er zijn ook weer nieuwe trends dit jaar.

Minimalisme en functionaliteit

Na een periode van thuiswerken hebben we gemerkt hoe fijn en rustgevend het kan zijn om minimalistisch te leven. Een netjes opgeruimd bureau of een lege tafel zorgt voor meer rust in je hoofd. Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Daarnaast gaat functionaliteit een steeds grotere rol spelen in ons leven. Denk hierbij aan multifunctionele meubelstukken, zoals een schuifbare kast of uitschuifbare tafel.

Duurzaamheid

Duurzaamheid was vorig jaar ook al aan de orde, maar gaat dit jaar een nog grotere rol spelen in jouw wooninrichting. Denk aan producten gemaakt van duurzame materialen zoals hout en rotan. De bohemien woonstijl is een mooi voorbeeld voor duurzaam wonen. Je ziet hier vele boho spiegels en meubelstukken gemaakt van rotan, zeegras en hout.

Een tintje goud

Naast de minimalistische en zachte kleuren kunnen we gouden items toevoegen die als eyecatcher dienen in jouw wooninrichting. Denk daarbij aan het gebruik van lichte houten meubelstukken en af en toe een gouden accessoire. Het accessoire zal hierdoor extra goed opvallen en kun je hierdoor zien als statement piece.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn zeer leuk om te gebruiken als decoratie stukken. Een groot voordeel hiervan is dat ze erg lang goed blijven. Dit kan van 6 tot soms wel 12 maanden zijn! Daarnaast beschikken ze over prachtige kleuren en het zorgt voor een stukje natuur in huis. Zet ze in een mooie vaas of bloempot en klaar is kees.

Neutrale kleuren

Qua kleurstelling zie je meer neutrale kleuren terugkomen. Het is redelijk minimalistisch en zorgt voor een rustige en fijne inrichting. Een plekje waar je heerlijk tot rust kan komen. Denk hierbij aan meubelstukken, accessoires en wanden in de kleuren beige en lichtbruin. Je kunt het vergelijken met de Scandinavische woonstijl.

Copyright © 2022 | Aangedreven door WordPress | Home Interior thema door A WP Life